Friday, May 25, 2007

Dragostea si trecerea timpului


"Astfel Iacov a slujit sapte ani pentru Rahela, si anii acestia i s-au parut ca vreo câteva zile, pentru ca o iubea." - Geneza 29,20

Cât de încet trec minutele când trebuie sa înceapa ceva frumos si interesant! Cât de asteptat este gongul care face sa se ridice cortina. Parca timpul a întepenit si trebuie sa-l urneasca cineva din loc.
Când intram în vacanta, ne-am dori sa se opreasca timpul sau sa se deruleze cu încetinitorul. Dar cât de repede zboara când vrei sa te bucuri de el!
Este curios ca cei sapte ani de asteptare ai lui Iacov, înainte sa o primeasca pe Rahela de sotie, i s-au parut asa de putini. Lucra si slujea cu atâta pasiune; era asa de concentrat asupra treburilor sale, încât nici nu avea ragaz sa se gândeasca la trecerea timpului. Având o motivatie puternica, perceptia timpului era cu totul alta.
Din punctul de vedere al fizicii clasice, timpul trece cu masuri egale. Din punctul de vedere al fizicii postmoderne, timpul nu mai curge uniform si constant. Din punctul de vedere al sufletului, lucrurile sunt si mai relative: a avea sau a nu avea timp este, în ultima instanta, o chestiune de suflet si nu de aritmetica. O socoteala incorecta din perspectiva sufletului duce la pierderi serioase de timp.
Sufletul are nevoie si de urgenta si de relaxare. Avem nevoie si de momente intensive si de clipe de refacere. Foarfecele este în mâna noastra. Putem taia bucati mai scurte sau mai lungi, dupa dorinta. Cel mai bine este sa taiem cu mintea bucatile pentru suflet si cu sufletul, bucatile pentru minte. Ne vom gasi echilibrul si linistea de care avem nevoie. Succes!





1 comment:

Anonymous said...

Dupa cateva lupte sper ca de data aceasta sa fie bine si mesajul sa ajunga. Nu stiu cat as putea sa mai adaug la aceste cuvinte ci doar sa imi declar bucuria ca este asa si ca intradevar dragostea face aceste lucruri posibile, Dumnezeu face aceste lucruri posibile pentru ca ne iubeste nespus de mult. P Byrur spunea "A iubi si a fi iubit este ingaduit abia unui zeu" si intradevar asa este si ca adevar biblic care sa sustina aceasta idee as vrea sa vin cu un verset din Psalmi 82:6 care spune "Eu am zis 'Sunteti dumnezei, toti sunteti fiii Celui Prea Inalt'" Domnul Dumnezeu ne proclama dumnezei, si un alt verset: 1 Corinteni 6:11  Si asa erati unii din voi! Dar ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti, în Numele Domnului Isus Hristos, si prin Duhul Dumnezeului nostru." Fara a mai aduga si alte versete la fel de importante se vede clar de ce har ne bucuram...avem voie sa iubim, sa traim, e deja prea mult pentru niste bieti oameni ca noi, mintea noastra nu poate cuprinde minunatia lui Dumnezeu si dragostea Lui, putem doar spera ca timpul va trece mai repede pana va veni El sa ne ia in ceruri. De asemenea am vrut sa mai adaug ca asa cum Iacov a platit de doua ori mai mult pentru mireasa pe care o iubea asa si Domnul Isus a platit de doua ori pacatele noastre...nu imi pot imagina cat de greu a fost pentru Domnul nostru, ce povara insa cred cu tot sufletul ca a facut totul din dragoste pentru noi...o dragoste ce nu se va termina niciodata. Dragoste lui Dumnezeu sa ne umple pe toti pe vesnicie. Iubiti...se merita!