Sunday, May 27, 2007

Pregateste-te sa-l intalnesti pe Dumnezeu!


Te-ai intrebat vreodata ce se va întâmpla cu tine dupa ce vei pleca din lumea aceasta? Te-ai intrebat macar o singura data, unde-ti vei petrece vesnicia? Iată o întrebare cutremurator de serioasa la care trebuie sa dai un raspuns clar. Fara sa fi dat un raspuns clar la întrebarea aceasta, poţi sa mananci, sa bei si sa te distrezi?Poţi sa te duci la tot felul de petreceri, sa dansezi si sa canti? Poti sa te duci în bar, fara sa tii socoteala ca ai un suflet de care trebuie sa te ingrijesti si o vesnicie in care ai sa intri? Iti poti omori timpul cu televizorul sau cu un roman sau cu o tovarasie rea? Cu întrebarea aceasta la care nu ai dat inca un raspuns cuvenit mai poţi sa treci prin viata ca si când ai merge la o petrecere oarecare? Ce ai gandi, cand ai vedea un teatru deasupra unui spital, sau o discoteca deasupra unui cimitir? Nu-i asa ca aceste asocieri sunt total nepotrivite? Ei bine aceste nepotriviri nu se pot compara nici pe departe cu nepasarea fată de sufletul tau si de vesnicie. Ai putea sa pasesti in vesnicie asa cum esti? De la discoteca direct la scaunul de judecata al lui Dumnezeu? De la bar în fata Judecatorului suprem? De la cantarea desmatata la cantari de lauda in cinstea lui Dumnezeu? De la injuraturi la slavirea lui Dumnezeu? De la tovarasia celor care nu vor sa stie de Dumnezeu în viata lor de fiecare zi la tovarasia luminoasa a sfintilor si a ingerilor din scaunul de domnie al lui Dumnezeu? De la minciuna , betie, hotie, rautate, desfrau la strazile de aur ale cerului? Nu, nu, asa ceva nu se poate. Ce este de facut atunci? Nimic altceva decât sa te pregatesti sa intalnesti pe Dumnezeu. Nu vrei sa te pregatesti? Cate glasuri iti vorbesc lamurit si te indeamna la aceasta! Dumnezeu însuşi spune: Pregateste-te! Orice suferinta iti spune: Pregateste-te! Orice pat de boala iti spune: Pregateste-te! Orice inmormantare iti spune: Pregateste-te! Orice mormant deschis iti spune: Pregateste-te! Ia seama bine la toate aceste glasuri si pregateste-te! Nu mai intarzia nici macar o clipa. Viata noastra nu este decat un abur care se arata putin si apoi piere. Timp de pierdut nu mai este; trece ziua si incepe sa se lase umbra serii! Vremea in care te poti pregati are un sfarsit. Nu pierde dar prilejul sa te pregatesti. Cum? Primind pe Domnul Hristos ca Mantuitor şi traind o viata sfanta cu El. Dumnezeu în dragostea Lui a facut totul ca sa fim pregatiti pentru aceasta intalnire pe care nici unul dintre noi nu o poate evita.

"Harul lui Dumnezeu care aduce mantuire pentru toti oamenii a fost aratat si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate şi evlavie, asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Hristos. El s-a dat pe Sine insusi pentru noi,ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-si curateasca un popor care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune." - (Tit 2.11-15).
Ai avut parte de harul lui Dumnezeu? Ai rupt-o cu paganatatea si cu poftele lumesti? Traiesti tu acum in cumpatare si evlavie? Astepti pe Domnul Isus sa vina, ca sa te ia în cer? Stii bine ca prin moartea Lui ai fost curatit de orice pacat? Daca nu stii nimic despre aceste lucruri asa de importante si daca mai ales viata ta nu se potriveste cu ceea ce spune Dumnezeu, atunci nu eati pregatit ca sa-L intalnesti. Iata de ce nu e bine sa mai pierzi o singură clipa.Fiul lui Dumnezeu a murit rastignit pe cruce. Acolo,
"El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire". - (Petru2.24).
Jertfa cea mare a fost adusa,pretul cel mare a fost platit.Esti bine venit înaintea lui Dumnezeu. Crede în Domnul Isus (Ioan 3.36). El primeste pe toti cati vin la El (Ioan 6.37).Vino la El asa cum esti! Nu astepta sa te faci mai bun! Spune-I Lui toate pacatele tale! Cere-I iertare pentru ele! Crede ca Domnul Isus a murit pe cruce la Golgota pentru pacatele tale, si, in clipa in care crezi, primesti de la Dumnezeu iertare pentru toate pacatele dar si putere ca sa traiesti o viata sfanta.. Caci ,,El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentu faradelegile noastre….si prin ranile Lui suntem tamaduiti. Noi rataceam cu totii ca niste oi, dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor. Da-ti fiinta in stapanirea Domnului Isus, ca sa faci numai voia Lui si începe de astazi o viata noua, in care El sa fie cu adevarat Mantuitorul şi Domnul tu!Asa esti pregatit sa intalnesti pe Dumnezeu.Altfel nu. Sa nu cumva sa te înseli.

Baga bine de seama!

"Oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata"
- (Evrei 9.27).

No comments: