Monday, June 25, 2007

Despre rugaciune...


"Un om se ruga si la inceput a crezut ca rugaciunea inseamna a spune ceva. Dar...a inceput sa stea tot mai mult tacut, pana cand, in cele din urma a inteles ca rugaciunea inseamna A ASCULTA."
- Sören Kierkegaard

"Cerul este plin de răspunsuri la rugăciuni pe care nimeni, niciodată, n-a avut curajul să le facă."
- Billy Graham

"Dacă mi-ar fi răspuns Dumnezeu la toate rugăciunile mele, nu ştiu unde aş fi fost acum."
-
C.S. Lewis

"Dacă ar fi cineva în stare să-i facă pe credincioşi să se roage, sub puterea lui Dumnezeu, ar deschide uşa celei mai mari treziri spirituale pe care a văzut-o vreodată acest pământ!..."
- Leonard Ravenhill

"Nu te mai stradui sa-i dai indicatii lui Dumnezeu, asteapta-te ca in rugaciune sa ti se spuna tie ce trebuie sa faci."
"In viata de rugaciune este mai bine sa ai inima plina chiar daca n-ai cuvinte, decat sa ai cuvinte si inima sa-ti fie goala. "
- John Bunyan

Oamenii care au simtit cei dintai responsabilitatea raspandirii crestinismului in lume, s-au apropiat de Domnul Isus cu o cerere. Ei n-au spus insa: "Doamne, invata-ne sa predicam" sau "Doamne, invata-ne sa facem minuni", ci ... "Doamne, invata-ne sa ne rugam." ...

Rugaciune fara credinta se mai intilneste, dar credinta fara rugaciune este de neconceput.

Fie ca e vorba de un inceput de evanghelizare, fie ca este vorba de educatia copiilor sau de examenul de la facultate, reteta va trebui sa ramina intotdeauna aceeasi dubla impletire intre munca si rugaciune.
Nici munca fara rugaciune, nici rugaciune fara munca.

Ar trebui sa ne examinam, din cind in cind, rugaciunile ca sa vedem cit de sincere si de spontane mai sint. Ar trebui sa le tinem sincere, simple, proaspete, personale si originale. Mai presus de orice, trebuie sa ne interzicem cu desavirsire sa ne faurim singuri emotii de sfintenie.

No comments: