Thursday, June 28, 2007

Scoate-l pe "NU POT" din vocabularul tău..



de Robert Foster

În timpul unei croaziere prin Canalul Panama, am realizat încă o dată că acest canal reprezintă una dintre cele mai măreţe isprăvi inginereşti din lume. Un diplomat francez, de Lesseps, a demarat acest proiect în 1879, dar slaba planificare, o boala şi o frauda au dus la falimentul acestei acţiuni zece ani mai târziu. ''Miracolul'' de 50 de mile a fost în cele din urmă deschis în 1914, sub conducerea Statelor Unite, în timp ce mii de muncitori internaţionali cântau acest cântec:

“Aveţi vre-un râu ce credeţi că e de netrecut?

Aveţi vre-un munte prin care nu puteţi săpa tunel?

Noi ne-am specializat în lucruri imposibile,

Şi putem face ceea ce nimeni altcineva nu poate face!”

''NU POT''. Succesul în viaţă a învăţat de mult să scoată aceste două cuvinte din vocabularul său. "Nu pot" nu face niciodată nimic. "Nu pot" nici măcar nu încearcă să facă ceva. "Nu pot" este un trântor. "Nu pot" abandonează uşor când dă de greu. "Nu pot" nu crede în miracole. De fapt, nici măcar nu crede în munca grea, demodată, dar bine făcută.
Negativismul vede imposibilitatea situaţiei. Pozitivismul vede posibilităţile şi spune: ''Sigur. Putem lega oceanele Atalntic şi Pacific între ele. Hai s-o facem!''. Fantastic, dar adevărat. Imposibil, dar s-a întâmplat, iar noi am navigat printre ecluzele, canalele şi lacurile Canalului Panama timp de o jumătate de zi!
Nu doar neverosimile, dar şi cu totul de neimaginat, sunt ''imposibilităţile'' din povestea Crăciunului aşa cum sunt ele spuse în Biblie. Un copilaş născut de o evreică virgină prin sămânţa Duhului Sfânt; profeţiile Vechiului Testament au anticipat că aceasta se va întâmpla în micul sat din Nazaret; cum steaua a fost zărită în est şi cum ea a călăuzit magii spre Palestina şi s-a oprit chiar deasupra copilaşului şi a părinţilor săi. Poate că, mai bine decât oricine altcineva, Dumnezeu - nu Iosif sau Maria - a numit fiul nou născut, Isus.
Umaniştii, minimalizează această povestire, caută argumente logice, îşi bat joc de ea sau o ridiculizează, aşezând-o pe raftul creştinismului demodat. Religioşii, filozofii şi oamenii la locul lor de muncă vin cu acelaşi vechi ecou: dacă nu pot să văd, refuz să cred. Un înger însă i-a spus Mariei:

"Căci pentru Dumnezeu, nimic nu va fi imposibil" - Luca 1:37


Luaţi în considerare următoarea afirmaţie:"Când Dumnezeu are de gând să facă ceva minunat, începe cu o dificultate; când are de gând să facă ceva extraordinar, El începe cu o imposibilitate" (Charles Inwood).

No comments: