Thursday, June 21, 2007

Nu privi decat inainte


Există o pildă în care se spune că un fermier avea un măgar bătrân pe care îl chema Eureka.


Într-o zi minunată de vară, Eureka a căzut în fântâna fermierului.
Fermierul a auzit măgarul zbierând- sau scoţând sunetele pe care măgarii le scot când sunt în pericol. După o evaluare atentă a situaţiei, fermierului i s-a făcut milă de măgar, dar a hotărât că merita să salveze fie măgarul, fie fântâna în care acesta căzuse.
Totuşi, el şi-a chemat vecinii , le-a spus ce se întâmplase şi i-a rugat să-l ajute să aducă pământ pe care să-l arunce peste măgar în fântână, să-l îngroape şi să pună astfel capăt suferinţei acestuia.
Iniţial bărânul măgar Eureka a fost isteric, dar pe măsură ce fermierul şi vecinii lui continuau să arunce cu lopata pământ murdar pe spatele său, i-a venit un gând: de fiecare dată când o lopată plină de pământ murdar ateriza pe spatele său, ar trebui să-l scuture jos şi să facă un pas înainte. Şi a făcut aşa, după fiecare lopată cu pământ.
"Scutură-te şi fă un pas înainte! Scutură-te şi fă un pas înainte! Scutură-te şi fă un pas înainte!"
Măgarul repeta într-una aceste cuvinte pentru a se auto-încuraja. Nu conta cât de dureroase erau loviturile pe care primea atunci când pământul cădea de sus, sau cât de chinuitoare părea să fie situaţia în care se afla, Eureka s-a luptat cu panica ce l-a cuprins şi o ţinea înainte cu
"scuturarea şi păşirea înainte!".

Nu după mult timp, bătrânul măgar, murdar, zdrobit şi epuizat, păşea triumfal pe marginea acelei fântânii.
Ceea ce părea că l-ar fi îngropat pe Eureka, de fapt l-a binecuvântat, toate datorându-se felului în care el a răspuns acelei nenorociri.
Cam
aşa se întâmplă lucrurile deseori şi în viaţă. Dacă facem faţă problemelor care ni se ivesc, răspunzându-le pozitiv şi refuzând să intrăm în panică, auto-compătimire sau amărăciune, adversităţile care ne lovesc şi care ar dori să ne îngroape, de obicei au în ele un potenţial care ne poate aduce beneficii şi ne poate binecuvânta!
Aduceţi-vă aminte să folosiţi iertarea, credinţa, rugăciunea şi speranţa- toate sunt căi excelente pentru
"scuturare şi păşire înainte", pentru a ieşi din fântânile în care ne găsim noi înşine. Nu este de mirare că fermierul a pus numele măgarului Eureka, nume ce înseamnă "L-am găsit". El a găsit răspunsul la problema sa şi la fel putem şi noi.
Mulţi alţii s-au confruntat cu exact aceleaşi probleme ("fântânile" noastre) înaintea ta. Nu există problemă căreia să nu îi putem rezista. Poţi să te încrezi în Dumnezeu pentru a-ţi arăta calea de scăpare…

"Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omeneacă. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda." - 1Corinteni 10:13

No comments: